6 feb

Kartoffelpuffer/ Reibekuchen (40 stuk)

 

Ingrediënten:

 2kg licht kruimige aardappelen / 1 grote ui / 4 eieren / 60g bloem / snufje zout

Bereiding:

A. De Reibekuchen :  aardappelen wassen en schillen — de ui pellen —  de aardappelen en ui grof raspen en in een kaasdoek (theedoek) uit laten lekken — de bloem, eieren en  en het zout onder het aardappel mengsel roeren in een kom — een eetlepel plantenolie in een koekenpan verhitten — Een paar eetlepels beslag in de pan geven en plat drukken 

B. De kruidenkwark :  250g Franse kwark in een kom mengen met — 1 pakje bieslook +1 pakje platte peterselie + 4 eetlepels melk + een scheutje citroensap — naar smaak gerookte zalm snippers of stukjes gerookte ham toevoegen  — met zout en peper op smaak brengen

Serveertips : Een Reibekuchen is ongeveer handpalm groot.  Serveer warm met stroop, appelmoes of met kruiden kwark

 

Viel Spass beim Nachkochen!   Guten Appetit

Geef een reactie