Recepten
Sambousa
Sambusa Ingrediënten: bloem / gehakt / uien / korianderpoeder / knoflook Bereiding: A. De vulling : Bak eerst de gehaktvlees rul gaar in de olie — voeg daarna de vers gesneden uien erbij — als laatste de koriander en kruiden toevoegen — meng vervolgens alles goed door elkaar heen en wacht tot het gaar is […]
Reibekuchen
Kartoffelpuffer/ Reibekuchen (40 stuk) Ingrediënten: 2kg licht kruimige aardappelen / 1 grote ui / 4 eieren / 60g bloem / snufje zout Bereiding: A. De Reibekuchen : aardappelen wassen en schillen — de ui pellen — de aardappelen en ui grof raspen en in een kaasdoek (theedoek) uit laten lekken — de bloem, eieren […]
Feijoada + Farofa
Feijoada met boerenkool Farofa (8 – 10 personen) Ingrediënten: riblap 500gr. / verse worst 400gr. / zwarte bonen 500gr. / 2 grote uien / 8 teentjes knoflook / bosje verse koriander / /laurierblaadjes 3 / boerenkool 200gr. / 2 sinaasappels / 1 el. gemalen korianderzaadjes / 1 el. gemalen komijnzaadjes /cassave-meel Bereiding: A. Feijoada : […]
Quindim
Quindim (Voor 5 personen ) Ingrediënten: – 6 eierdooiers / 100 gr. suiker / 75ml melk / 15 gr. boter / 60 gr. kokos Bereiding: Klop de eierdooiers met de suiker wit. — Klop de boter erdoor en vervolgens de melk en kokos. — Smeer de muffin-vormpjes in met boter en vul met het beslag. — […]
Somalische drie-kleurenrijst
Ingrediënten: ⦁ Rijst (naar keuze) ⦁ Olie ⦁ Zout ⦁ Maggi ⦁ Uien ⦁ Knoflook ⦁ Kruiden: komijn – kaneel – kruidnagel ⦁ Eetbare kleurstoffen Bereiding: ⦁ Doe wat olie in de pan ⦁ Snij de uien in kleine stukjes en voeg ze bij de olie ⦁ Doe de kruiden erbij en roer/meng alles even […]