Recepten

Sambousa

Sambusa  Ingrediënten: bloem / gehakt / uien / korianderpoeder  / knoflook Bereiding: A. De vulling :  Bak eerst de gehaktvlees rul gaar in de olie — voeg daarna de vers gesneden uien erbij — als laatste de koriander en kruiden toevoegen — meng vervolgens alles goed door elkaar heen en wacht tot het gaar is […]

Reibekuchen

Kartoffelpuffer/ Reibekuchen (40 stuk)   Ingrediënten:  2kg licht kruimige aardappelen / 1 grote ui / 4 eieren / 60g bloem / snufje zout Bereiding: A. De Reibekuchen :  aardappelen wassen en schillen — de ui pellen —  de aardappelen en ui grof raspen en in een kaasdoek (theedoek) uit laten lekken — de bloem, eieren […]

Feijoada + Farofa

Feijoada met boerenkool Farofa (8 – 10 personen) Ingrediënten:  riblap 500gr. /  verse worst 400gr. / zwarte bonen 500gr. / 2 grote uien  / 8 teentjes knoflook  / bosje verse koriander / /laurierblaadjes 3  / boerenkool 200gr.  / 2 sinaasappels  / 1 el. gemalen korianderzaadjes  / 1 el. gemalen komijnzaadjes  /cassave-meel Bereiding: A. Feijoada :  […]

Quindim

Quindim  (Voor 5 personen ) Ingrediënten:   – 6 eierdooiers  /  100 gr. suiker  / 75ml melk  / 15 gr. boter  / 60 gr. kokos Bereiding:  Klop de eierdooiers met de suiker wit. — Klop de boter erdoor en vervolgens de melk en kokos. — Smeer de muffin-vormpjes in met boter en vul met het beslag. — […]

Somalische drie-kleurenrijst

Ingrediënten: ⦁ Rijst (naar keuze) ⦁ Olie ⦁ Zout ⦁ Maggi ⦁ Uien ⦁ Knoflook ⦁ Kruiden: komijn – kaneel – kruidnagel ⦁ Eetbare kleurstoffen Bereiding: ⦁ Doe wat olie in de pan ⦁ Snij de uien in kleine stukjes en voeg ze bij de olie ⦁ Doe de kruiden erbij en roer/meng alles even […]