Feijoada met boerenkool Farofa (8 – 10 personen)

Ingrediënten: 
riblap 500gr. /  verse worst 400gr. / zwarte bonen 500gr. / 2 grote uien  / 8 teentjes knoflook  / bosje verse koriander / /laurierblaadjes 3  / boerenkool 200gr.  / 2 sinaasappels  / 1 el. gemalen korianderzaadjes  / 1 el. gemalen komijnzaadjes  /cassave-meel

Bereiding:
A. Feijoada :  spoel de zwarte bonen goed af en week 24 uur — vlees 1 dag vooraf insmeren met grof zout — afspoelen, goed droog deppen en in stukken snijden.  — Ui fruiten, knoflook toevoegen — Ui met knoflook uit de pan verwijderen en vlees rondom aanbraden — uien toevoegen, gemalen komijnzaad en korianderpoeder toevoegen en even laten meebakken — steeltjes van de koriander kleinsnijden en kort meebakken — afblussen met bouillon en 2 uur laten stoven — zwarte bonen met (gedeelte van) het weekwater, laurier en verse worst toevoegen en nog zo’n 2 uur zachtjes laten koken, totdat de bonen zacht zijn.

B. Boerenkool Farofa :  ui fijn snipperen en in flink wat boter aanfruiten in een koekenpan — boerenkool reepjes toevoegen, totdat deze zijn geslonken —  Cassavemeel toevoegen en kort laten meebakken.

Serveertip :  Serveer de Feijoada met rijst, de Farofa, gehalveerde schijfjes sinaasappel en verse-koriander. Lekker met een pittige peper olijfolie om naar smaak toe te voegen.

Geef een reactie